samedi 19 décembre 2009

GATEAU AU YAOURT ET A LA RHUBARBE.

For 6/8pers.
300gr de rhubarb
2eggs
1plain yogurt
125gr melted butter
200gr sugar
300gr flour
1table spoon vanilla essence
1 paquet or ( one french coffe spoon )a bit more than your teaspoon;
1 teaspoon cinamon
pinch of salt
a little brown sugar

Preheat the oven 6 or180°C ,grease a cake tin and flour it.if you use frozen rhubarb , defrost it. Put all the ingredients in your food  processor and mix until you get a smooth mixture.Then put the rhubarb cut into pieces in a bowl and the mixture and mix together. Pour into the mould and sprinkle brown sugar on top.Cook for 45mn.Leave it to cool .


Gateau à la rhubarbe:
300gr de rhubarbe
2oeufs
1yaourt nature
125gr de beurre fondu
2OOgr de sucre
3ààgr de farine
1cuill à soupe d'extrait de vanille
1 cuill à café de levure
1cuill à café de cannelle 1 pincée de sel
un peu de sucre de canne

Allumez le four th6 -180, beurrez et farinez un moule à manqué.Si vous utilisez de la rhubarbe congelée,faites-la décongeler avant.Mettez tous les ingredients dans le bol d' un robot, sauf la rhubarbe, et mixez jusqu'à l'obtention d'une pate lisse.Mettez -la dans un saladier avec la rhubarbe crue coupée en tronçons et mélangez.Verser la préparation dans le moule, saupoudrez d'un peu de sucre de canne et faites cuire pendant 45mn environ.Laissez tiedir avant de démouler.

350°F-177°C
300gr- 10,58OZ-0,661lbs

125gr-4,41OZ-O,276lbs

200gr-7,0560Z-0,441lbs

3 commentaires:

Sage a dit…

comme il est beau ton gâteau et il a l'air très bon.
Rita

Aunt Amelia's Attic a dit…

Thank you for the recipe.

And since I'm married to a pharmacist, I think he can clarify the measurements for me. :-)

Annalisa a dit…

Thank you for this wonderful recipe..the result is simply perfect, would love to try some!your blog is stunning,
Annalisa